BGPF: metodologia evidenţei fiscale
30.04.2024

Autoritatea fiscală a intervenit în dispozițiile generale ale compartimentului Metodologia evidenței fiscale din Baza Generalizată a Practicii Fiscale. Actualizările au fost aprobate prin Ordinul nr. 193/2024, care a fost publicat pe pagina oficială a Serviciului Fiscal de Stat.

 

32.1.38 Se consideră subdiviziune încăperea cu destinație depozit angro deținută în baza contractului de locațiune?

 

32.1.36 Ce documente urmează a fi prezentate pentru înregistrarea reprezentanței permanente?

 

32.1.34 Care este modul de înregistrare a sucursalei persoanelor juridice?

 

32.1.24 Care este modul de lichidare a gospodăriei țărănești (de fermier) în cazul decesului fondatorului?

 

32.1.3  În care cazuri obligațiile nu se consideră restante?

 

32.1.25  În ce cazuri subdiviziunea Serviciului Fiscal de Stat este în drept să refuze luarea la evidență fiscală a conturilor bancare și/sau conturilor de plăți?

 

32.1.1 Ce se înțelege prin noțiunea de obligaţie fiscală?

 

32.1.5  Ce este o dare de seamă fiscală?

 

32.1.54 Sunt obligaţi contribuabilii care organizează activitate la domiciliu sau de la distanţă, în contextul imposibilităţii exercitării activităţii, să declare ca subdiviziune adresa executării activităţii la distanţă conform cerinţelor stabilite de art. 161 alin. (8) din Codul fiscal?

 

32.1.16 Majorarea de întârziere (penalitatea) se consideră obligație fiscală?

 

32.1.14 Este obligat contribuabilul de a informa Serviciul Fiscal de Stat despre modificarea sediului?

 

32.1.33 Care conturi bancare și/sau conturi de plăți deschise de contribuabili în instituțiile financiare nu se i-au la evidență fiscală?

 

32.1.40 Care sume urmează a fi trecute la scăderi în cazul suspendării operațiunilor la conturile bancare și/sau conturile de plăți?

 

32.1.43 Este obligat contribuabilul să informeze Serviciul Fiscal de Stat despre deschiderea contului bancar și/sau contului de plăți?

 

32.1.32 Unde și ce acte urmează a fi prezentate pentru înregistrarea nerezidenților care dețin obiecte impozabile pe teritoriul Republicii Moldova sau care au obligaţii fiscale?

 

32.1.13 Care sunt organele abilitate cu dreptul de înregistrare de stat a persoanelor juridice şi a formelor organizatorice cu statut de persoană fizică?

 

32.1.55 Care este modalitatea de achitare a taxei de la investitori sau proprietarii construcțiilor pentru elaborarea documentelor normative în construcție?

 

32.1.56 Se consideră subdiviziune dispozitivul electronic de tip terminal de plată în numerar, terminal cash-in, aparat de schimb valutar, bancomat, precum și altele ce dispun de un program de aplicație dedicat și identificabil? 

 

32.1.58 Terenurile agricole urmează a fi înregistrate în calitate de  subdiviziune sau obiect impozabil?

 

32.1.59 Urmează oare a fi înregistrat ca subdiviziune apartamentul luat în locațiune de la persoana fizică pentru a îl oferi, ulterior, în chirie?